måndag 2 april 2012


Dessa övningar ska göras varje dag, innan frukost eller innan sovdax beroende på tid!


PLANKAN

Gört: Stå i armhävningsposition med raka ben och spänd bål. Tänk på att ha rak hållning utan att svanka eller låta rumpan puta uppåt. Stå så länge du kan hålla god teknik. Nästa gång håller du 10 sekunder längre.
Här ska det ta: Mage, rygg, bål.



SIDOPLANKAN

Gört: Stå i armhävningsposition med raka ben och spänd bål som i Plankan. Lyft höger arm och sträck den uppåt. Rotera med överkroppen åt sidan. För ner armen igen och sträck den under kroppen åt vänster. Upprepa rörelsen. Försök jobba i 30 sekunder per sida utan att sätta i handen i golvet.
Här ska det ta: Mage, rygg, bål.


THE MATRIX

Gört: Stå på dina knän med fotryggarna vilande mot golvet. Ha ryggen naturligt rak. Spänn magen och luta kroppen bakåt. Tippa bara så långt att du fortfarande har kontroll och kan hålla ryggen rak. Håll kvar i ytterläget i tre sekunder. Återgå sakta till startpositionen. Upprepa i 30 sekunder.
Här ska det ta: Mage, rygg, framsida lår, rumpa.
Tips! Vill du ha mer motstånd – greppa en vikt i händerna.









MOUNTAIN CLIMBERS

Gört: Stå i armhävningsposition med raka ben och spänd bål. Lyft höger ben och för fram det mot höger armbåge. Dra tillbaka och sätt foten i golvet igen. Upprepa med vänster ben. Jobba växelvis och försök hålla ett högt tempo. Upprepa i 30 sekunder.
Här ska det ta: Mage, rygg, bål.
Tips! Ryggen ska inte agera hängmatta. Spänn magen och håll ner rumpan utan att svanka.






OMVÄNDA SITUPS
Gört: Ligg på rygg med armarna längs sidorna av kroppen. Lyft fötterna och tryck ner ländryggen. Dra knäna mot magen och använd magmusklerna för att lyfta benen och fötterna uppåt. Låt rumpan följa med i rörelsen. Stanna till längst upp och håll emot när du sänker benen, lugnt och kontrollerat. Upprepa rörelsen. Försök jobba i 30 sekunder utan att sätta i fötterna.
Här ska det ta: Mage, höftböjare.

2 kommentarer:

  1. Vilka bra övningar! Vart hittar du dem? Skulle behöva skriva ut dem:) kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hittade de på Aftonbladets hemsida! Superbra är de men fixar inte nummer två!

      Radera